Monday, November 26, 2012

Orquesta Típica Victor

H Orquesta Típica Victor φτιάχτηκε από την ομώνυμη δισκογραφική και έπαιζαν αποκλειστικά για ηχογραφήσεις κι ποτέ ζωντανά σε μαγαζιά. Είχε μουσικούς από τους καλύτερους στο είδος τους που αλλάζανε συχνά στην πέρίπου 20ετή πορεία της ορχήστρας, χωρίς ποτέ όμως να υψηλό επίπεδο των μουσικών της! Ηχογράφησαν 444 διαφορετικά κομμάτια, και επιπλέον διαφορετικές εκτελέσεις αυτών των κομματιών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόλο που ηχογραφούσαν κυρίως Tango, ηχογράφησαν πολλά κομμάτια Tango Vals, Milonga, FoxTrot, Polka, Pasodoble κτλ...

Διαλύθηκε το 1944 με τις τελευταίες ηχογραφήσεις στις 9 Μαΐου του 1944.

Ας ακούσουμε το κομμάτι Una Vez (1943), με στίχους από Lito Bayardo και με συνθέτη τον Carlos Marcucci που ήταν και το τραγούδι που με έβαλε να ψάξω την ορχήστρα και την ιστορία της. Να υπενθυμίσω δε ότι του Carlos Marcucci ήταν και το Mi dolor που είχα μεταφράσει πριν από ένα μήνα! Τέλος στη φωνή είναι ο Ortega Del Cerro.




Ένα άλλο ωραίο κομμάτι είνα το Ventarrón (Θύελλα) (1933), στίχοι José Horacio Staffolani και μουσική Pedro Maffia, και στη φωνή Alberto Gomez!


Καλή ακρόαση και καλό απόγευμα!

No comments:

Post a Comment